Wat is BSR?

Wat is Body Stress?
Indien het niveau van overbelasting is bereikt, wordt stress in ons lichaam vastgezet als Body Stress. Het lichaam gaat zich door middel van automatische reflexen beschermen door de spieren en ander weefsel aan te spannen. Dit kan  pijn en stijfheid in de spieren veroorzaken. Daarnaast zorgen deze aangespannen spieren en weefsels ervoor dat de zenuwbanen, met name rond de wervelkolom, onder druk worden gezet. Dit veroorzaakt uiteenlopende klachten, zoals uitstralende pijn in armen en benen, maar ook tal van andere klachten. Het lichaam wat in deze defensieve reflex zit is niet goed in staat om zichzelf te genezen. Op die manier kan je in een negatieve spiraal terecht komen.

Oorzaken van BSR
De oorzaak van Body Stress kan fysiek zijn, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een auto ongeluk of valpartij, ook als dit al lang geleden is. Ook kan het lichaam zich gaan wapenen tegen emotionele overbelasting. Dit kan het gevolg zijn van te hoge werkdruk, relatieproblemen of andere emotionele of psychische spanningen. In sommige gevallen kan zelfs contact met irriterende stoffen of voedsel eenzelfde beschermingsreactie opwekken, denk hierbij aan allergieën of contact met chemische stoffen.

De behandeling
De behandeling bestaat uit het lokaliseren van deze spierspanning en het toepassen van een Release op de plekken waar wij spanning constateren. Een release is een impuls op een positief geteste plaats in een specifieke richting, deze stimuleert het lichaam om de spanning weer los te laten. Op deze manier kan pijn en stijfheid verminderen en het zelf-genezend vermogen van het lichaam herstellen.
Meer lezen over de behandeling.

BSR is voor iedereen
BSR is in Nederland een vrij jonge manuele gezondheidstechniek die verrassende resultaten laat zien, met als gevolg dat BSR inmiddels een snel groeiende gezondheidstechniek aan het worden is. De techniek is  geschikt voor iedereen: jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.

Op de officiële website van body stress release associatie Nederland kun je nog meer lezen over BSR.